Monday, October 16, 2006

Sexism, porr och tantsnusk

  • Generaliserande omdömen av typen "tjejer ska alltid..." är, som det ju heter, inte riktigt min påse. Men trots detta måste jag instämma i Danieles citat från i torsdags (men herregud, är det så länge sen? Tiden går fort när man har roligt.) som gick ut på att tjejer ändrar sig hela tiden. Där kan jag inte annat än hålla med.
  • Igår var jag och såg Parfymen med Flaminia, spanske kungens oäkta son och ett helt gäng tyskar. På sina ställen var den så lökig att den blev riktigt underhållande, på sina ställen var den det osmakligaste och mest överdrivna jag sett sedan Italiensk Lolita 3 (som jag inte är speciellt stolt över att ha sett), ibland var den allt detta på en och samma gång. Jag kommer att tänka på ett citat från Erokai-bloggen: "[porrfilmen] måste ta hänsyn till vad som säljer, till vad som ser bra ut på film, (...) 'översätta' vissa ofilmbara händelser (kvinnlig orgasm) till någonting som syns på film (skrik, stön, språk, kvinnlig ejakulation)." Parfymen hade lite samma problem: hur filmar man lukt? Ibland lyckades de, ibland inte, och när filmen (OBS: spoilervarning) slutar i ett gigantiskt groppeknall (men enbart konstellationerna man/kvinna och kvinna/kvinna, inget bögeri-bögera här inte) kände iaf jag att någon sorts gräns var passerad. Om ni vill spara era pengar föreslår jag att ni kollar på det här och sen surfar in på pornotube. Om det inte räcker kan ni ju alltid läsa en Harlekinroman också, sammantaget bör det ge ungefär samma effekt.

3 comments:

Anonymous said...

Nu ska jag göra dej avundsjuk! Idag börjar "Fråga Anders och Måns". I tidningen stod det att dom roligaste frågorna dom fått var "Blir milk shake kiss eller bajs?" och "Får man ta med sej amputerade organ hem?". Glömt att tack för vykortet jag fick av dej! /Syrran

Anonymous said...

Apropå William H Macy (två år efter ditt inlägg) så har han till exempel varit med i Jurassic Park 3 och Air Force One - men visst, ofta är det ju nästan en kvalitetsstämpel att han är med.

/hon i södra Frankrike

Olle said...

Men han som spelar Newman är ju med i ettan, och George är ju med i Pretty Woman, man kan inte vara pa topp jämt. Som Michael Caine sa: jag har inte sett filmen, men jag har sett huset jag köpte för pengarna jag fick för att göra rollen, och det är mycket fint.