Monday, October 23, 2006

Det tar sig, sa han som hade eld i håret

  • Jag är inte ensam svensk i Reims! I fredags träffade jag Linda från Örebro, som läser franska på CIEF (universitetets avdelning för franska för utlänningar). Naturligtvis är hon lång, smal, blond och har blåa ögon, Jenny Hellström-tröja och stuprörsjeans. Baris tyckte att hon var det snyggaste som gått i ett par skor, jag påpekade att hon var "la suédoise par excellence" (låter det gubbsjukt? Jag är gubbsjuk, jag läser Houellebecq, lyssnar på Hefner och Serge Gainsbourg och gillar Oingo Boingos Little Girls), att alla svenskor inte ser ut som hon.
  • Samma kväll hade jag chansen att på nära håll studera den franska preppy-kulturen, eftersom jag, Baris, tysk-mauritiern Hans och den sistnämndes franska kompisar var på handelshögskolefest på Vogue, där jag faktiskt fick mig lite techno till livs i form av If you wanna ride a white horse (heter den väl? En gammal dänga tror jag) och nånting som jag tror var Yuksek (inte Jusek, och inte techno, men bra ändå) . Sen fick man stå ut med en massa mindre bra också, och ett konstigt podium som kändes väldigt apberg mitt på dansgolvet, och öl som var så dyr att jag inte köpte nån, men inträdet var gratis.
  • Stop the presses baby girls drop your dresses (eller nej, behåll dem på, men jag har alltid velat säga det): tysk humor existerar. Jag vet inte vad som hänt med embed-funktionen, men jag antar att ni kan leva med länkar.
  • Alltså: vad är dealen med folks frisyrer här? Jag tror en tredjedel av tjejerna här nere har fula frisyrer, vilket ska jämföras med ingen i Erasmus-gruppen. Sen ska jag inte säga för mycket egentligen, men min hållning känns som den enda möjliga.
  • Danieles kompis har bott med Erlend Öye i Madrid, enligt Daniele var han "fou".
  • Engelskan Helen fyllde år i lördags. Jag hittade Izabellas "Shame" och Melodie MCs "Dum da Dum" i en skivaffär, den sistnämnda dessutom fortfarande inplastad! Så naturligtvis köpte jag dem till henne. Jag berättade om svenskan och de ställde den klassiska frågan om svenskors påstådda skönhet. Jag svarade att jag tycker att de flesta tjejer, oavsett nationalitet, är snygga, och de fick ett tonfall som om jag var världens bästa människa.
  • Idag har jag ahft den bästa lektionen sedan Europas konst och kultur på gymnasiet: ett seminarium i nationalekonomi med en lärare som fick fradga i mungiporna (och inte bara en gång, hein) när han pratade om Marx' analys av det kapitalistiska systemet. Tyvärr verkade jag vara den ende i klassen som tyckte det. Jag har tänkt läsa alla LAP-ämnen nästa år, men ska nog ompröva det beslutet, mest eftersom alla i klassen verkar så tråkiga.

No comments: