Sunday, July 30, 2006

Alla dessa frågor pt. 2

  • Är det okej att avfärda Robyns senaste skiva med orden "Jag har aldrig gillat Robyn"? (Sen är det tillåtet att inte gilla skivan, men det är en annan femma)
  • Kan man ge nån ett iPod-fodral i inflyttningspresent?
  • Håller en betydande del av min bekantskapskrets på att borga till sig? Är det så människor i allmänhet gör när de är 23-26? Är det snart bara jag kvar?
  • Hur ska man tolka det om man blir uppringd av någon, och samtalet handlar om inget alls? Hur platoniskt kan det vara i så fall?
  • Vad var det mer jag tänkte skriva här? Jag får väl blogga om Parklife som utfyllnad.


Igår var jag på Parklife. Jag missade Din Stalker och Sir Eric Beyond, så största behållningen var Taxi Taxi (se dem på Pop Dakar, det är en order). Jag träffade även Kalle (Magnusson) som tydligen flyttat till Hägerstensåsen, eller i alla fall skulle flytta dit; och jag såg även min gamla blockflöjtslärare från Norrköping, som jag inte vågade hälsa på, så jag höll mig undan.
Efter första bandet blev det mest öldrickande och mingel, men Mr Pedro och hans dansande Tomat, Blood Music, några britter som kallad sig nåt i stil med "The Victorian Gentlemen's Club och My Darling You passerade förbi på scenen, och alla var helt okej. Sen gjorde jag det vanliga misstaget att tro att jag kände tjejen som spelade saxofon i Blood Music, men hon jobbade visst på Ugglan, iaf om man ska tro Ugglan-hangarounden och glastjuven Arianna.

Friday, July 28, 2006

Lina, den här är till dig

Fan, jag lägger upp youtube-grejer like it's your birthday.

(Det är från den berömda Napoleon Dynamite.)

För övrigt (slå mig nästa gång jag inleder en mening med de orden) verkar gatumodet i New York vara precis samma som i Stockholm.

Sunday, July 23, 2006

När det är sommarlov och man håller hov

Hur spedoinkel är inte det här på en skala?

Dagens skörd i sms-inkorgen:
13.36. Kristina
Grattis på födelsedagen! Hoppas du hade en fantastisk kväll igår, det är du värd! Kram Kristina

20.49. Lina F
Extremt viktig dag idag.. GRATTIS på bemärkelsedan! Hoppas du har det bäst o att festen igår var dig värdig och lite till. Ha det fint. Respekt o högaktning/Linan

20.49. Kati
Grattis på födelsedagen! Hoppas du har haft en fin dag.

22.07. Syrran
Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en finfin dag så ringer jag imorgon. Kram!

Åh, det värmer ända in i hjärterötterna. Som om det inte var nog med uppvaktningen igår; trottoar är det nya terass, alternativt det nya gata att reclaima.
Så här såg det ut (det är alltså människor som sitter på stolar på trottoaren, skärpan är under all kritik, men: 1. min dator är konstig, 2. det är inte jag som tagit bilden; om ni inte var där får ni fanimig hålla till godo)

Present från mor och far, men liknar han inte...



För er som undrar om det känns annorlunda att vara 24 kan jag upplysa om att nej, det gör det inte, förutom möjligen att 25-årskrisen kommit än närmare. Jag har inte kommit till några nya insikter om livet, döden, kärleken eller kvinnan. I och för sig känner jag, efter dagens arbetspass på hemtjänsten, att jag kan komma att utveckla en högljudd hurtighet under min tid där, det kanske man kan få klassat som arbetssskada.

Friday, July 21, 2006

Bettan, den här är till dig!

Vi vet ju alla att brottsligheten är högre i USA än här, och då kan följande repliker komma väl till pass.

Tuesday, July 18, 2006

Det nya bög pt 2: Schlager

1998

2006

Vad har hänt med Eurovisionfestivalen, institutionen vars svenska uttagningstävling fick Sievert Öholm att mynta uttrycket "homolobby". 1998 vann en könsopererad israel (kanske inte så gay, men definitivt queer, eller?), och i år vann - ett gäng finska låtsas-lajvare. Jag får vatten på min kvarn, jag säger bara det.

Wednesday, July 12, 2006

Det nya bög

2004

2006

Jag har en teori om att nörd är det nya bög. Låt mig förklara:
För två år sedan var Scissor Sisters (bland) det häftigaste som fanns, idag är det Hot Chip som gäller. Därtill kommer det faktum att jag har jättemånga tjejkompisar, någor som homosexuella traditionellt haft. Varför det? -Tja, de driver popkulturen framåt och är sexuellt ofarliga. Vilka då, bögarna eller nördarna? -Traditionellt sett de förra, men i allt högre utsträckning de senare (tro inte på den bild som ges i Nerds-filmerna, den gäller kanske möjligen i USA). Sen kan vi ju gå vidare in på modeområdet, från gay-grejer av homosexuella designers rör det sig alltmer mot klassiskt, heterosexuellt herrmode. Sen är det en annan femma vad de tweed- och brogues-svidade föredrar, men det är mer straight än Dolce & Gabbana.
Nu kanske någon anför Brokeback Mountain som ett motexempel, det har ju talats om ett genombrott för skildringar av homosexuell kärlek i Hollywood, men jag säger bara: vänta tills Spiderman (kanske den nördigaste superhjälten, för övrigt) 3 kommer. Pasolini verkade på 70-talet, nyligen upprörde Peter Jackson genom att inte vara bokstavstrogen Härskarringen-trilogin. Och som ett sista exempel, för att tysta alla kritiker: tidigare gjordes dokusåpor som kretsade kring bögnoja (har bara glömt vad de heter), sen kom FC Z och Supernördarna.

Min eskapad i lördags känns bara som ett exempel på min tes; det faktum att Hot Chip remixat Scissor Sisters som ytterligare ett. Snart syns pilotglasögon (inte solglasögon) på var mans näsa, och då har de riktigt hippa redan gått vidare och snöat in på samisk grime (ryktet säger att Diplo var i Sarek nyligen). Så om ni inte vill missa taget helt, och i alla fall framstå som lite sådär lagom svenne-hippa, föreslår jag att ni laddar ner allt ni kan hitta med Jean-Michel Jarre redan nu. Något säger mig att han snart blir den nye Giorgio Moroder.

Monday, July 10, 2006

Galet


Jag har varit på Accelerator och sett Hot Chip. Jag har varit på Slick och hånglat med en kille. Jag har inte sovit i natt, och börjar jobba kl 07.00. Det ska bli mycket intressant att se hur det går.

Wednesday, July 05, 2006

Världens bästa video

För er som inte redan sett den ger jag er Chris Cunningham och Richard D James' mästerverk Window Licker. Enjoy.

Saturday, July 01, 2006

Kulturlördag

Jag satt naturligtvis inte inne hela den soliga lördagen och försökte blogga av mig mina dåliga sidor: jag begav mig ut för i friska luften för att se vad dagen hade att bjuda på. Och det var inget dåligt resultat får jag säga: Mötte upp med Oskar, Ann och Max och gick på vernissage. Sedan korsade vi gångvägen till Moderna Muséet där de visade verk av Paul McCarthy, en märklig herre som gör filmer där han smörjer in dockor med majonäs eller låtsasbajsar i nåns mun. Men det ska sägas till hans försvar att en del skulpturer var rätt schyssta, bl a har han använt samma Michael Jackson och Bubbles-motiv som Jeff Koons. På väg till muséet träffade vi f ö Morgan Alling, Ann känner tydligen honom. Som om det inte var nog såg jag Ida-Maria och hennes snubbe när jag var på väg ut ur muséet.Jag tänkte säga hej, och väntade på att hon skulle se mig, för jag vågade inte tilltala henne, men hon såg mig aldrig, så jag strök runt som ett annat jag-vet-inte-vad i vad som kändes som en halv evighet. I alla fall, Ann hade tydligen varit ihop med David, i min värld känd som Ida-Marias pojkvän. Jag vet inte om detta är ett bevis på att Stockholm är litet eller på att Ann har feta connections.
I nya Nöjesguiden har de frågat diverse kulturpersonligheter om deras svenska favoritromaner. Den där Hjalmar Söderberg verkar ju intressant. Jag funderar på att riva ut de sidorna och läsa de omnämnda böcker som verkar mest intressanta, känns som ett bra projekt.

Horn i pannan pt 2: Parhat

Jag hatar par. Sådär, nu är det sagt. Att jag är en dålig människa vet ju redan ni, mina trogna läsare, så det här är väl ingen större överraskning, men jag känner ändå att jag bör förtydliga mig: Jag hatar inte människorna som ingår i paren (Bettan och Christian, Markus och Kajsa, Lina och Erik och alla andra, ni behöver alltså inte säga upp bekantskapen med mig) utan företeelsen par som sådan - varenda par är en påminnelse om min egen otillräcklighet. sen orkar jag inte tänka så varje gång, men jagkan heller inte blunda för det helt och hållet.
Och ja, jag är bitter, det skulle ni också vara i mitt ställe.