Tuesday, December 19, 2006

Rör inte vår Hora!

(Jag ber om ursäkt för ordvalet, men kunde liksom inte låta bli.)

Vad läser jag i DN? Jo följande:

"En av stans sista nedgångna bastioner", beskriver Siv Malmgren, vd John Mattson Fastighets AB, området kring Långholmsgatan vid Hornstull. Men nu ska det lyftas.

Bolaget äger den stora fastigheten som rymmer butiker, kontor, bostäder och tunnelbanenedgång längs Långholmsgatans norra sida. Där vill man nu bygga en affärsgalleria i tre plan. Tanken är att delar av garaget under fastigheten ska tas i bruk, liksom den första våningens kontorslokaler.,

- Området kan med fördel utvecklas. Våra tankar går åt ett stadsdelscentrum, likt Västermalmsgallerian, säger Siv Malmgren.

- Ambitionen är att tillsammans med andra fastighetsägare i området utveckla hela Hornstull.

Bolaget har undersökt intresset från butikskedjor, och fått mycket positiv respons.

- Det finns ett tydligt intresse från dem som bedriver handel att finnas på den här platsen i stan.

Nedg
ånget=vadå? Att Oskar och Arianna bor där? Utvecklas=vadå? HM och Waynes Coffee?
Jag citerar gycklargruppen:


När Wästermalmsgallerian byggdes likt ett Mammons överdriweth vpplysta tempel på Kvngsholmen så ledde detta till att wår tids oknytth och småfolk — containerpvnkarna, knarktomtarna, de egendomslösa wandrarna som sova vnder bar himmel — fördrevs. Dettha trots att detta samåfolk sedan årtionden warit lika mycket en del aw Kvngsholmens fauna som exempelwis skalden Mauro Scocco.
(...)
När Västermalmsgallerian vppfördes så ledde dettha till att småfolketh på Fridhemsplan, som så att säga har lica stor rätt till området som wilken annan Kvngsholmsbo som helst, fördrews. Och deras rättmätiga plaths intogs istället aw nybyggare med blont hår i fame factory-rvfs eller hästsvans, ett folkslag som skjutsar sina telningar i trehjvliga små wagnar och som dricker en med kaffebönor smaksatt wälling vr papyrusmuggar! Detta Västermalmsgallerians folk är anhängare av Frederic Reinfeldts nya arbetarparti, de rakar sina pvngar och de har ingeth annat mål för sin existens vtöwer att pensionsspara på slugaste wis, "jobba mot kund" för någon consvltfirmas raekning, samt att dricka rekordstoora mängder wälling smaksatt med kaffebönor, wilketh giörs i vitmålade och luftiga bostadsrätter, ett slags kiöpta miniförläningar innanför en fastighets väggar. Dessa människor är kanske de minst medeltida aw mänskor som världshistorien har sett, ty de skattar högre att bo i närheten aw ett med halogenlyktor vpplyst månglarnas inomhustempel byggt aw glas, än att bo nära stadens småfolk och oknytt som också har rätt till gator, hörn och prång i stadens rvm, ware sig de bär papyrvsmvggar med wälling eller ej.

Namninsamling någon?




1 comment:

Anonymous said...

angående Horan:
nu har jag hunnit med att flytta därifrån och även fått tag på en ny lägenhet i råcksta som ja o anton flyttar in i feb.

så man kan säga att dom redan fått mig på flykt...